Asigurarea auto in UK – egalitate intre barbati si femei

Ati auzit desigur ca anumite firme de asigurari ofera femeilor si pensionarilor rate mai mici la asigurarea anuala auto pe motivul ca ar prezenta un factor de risc mai scazut decat barbatii. Ei bine acest lucru nu se va mai intampla in viitor.Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg a hotarat ca a oferi femeilor sau pensionarilor rate mai mici la asigurare este incorect si inseamna discriminare pe baza de sex si varsta ceea ce in viziunea Curtii este inaceptabil. Masura se va aplica nu numai la asigurari auto ci si la asigurari de santate sau pensii private.

Asigurarile pentru femei si pensionari vor fi la acelasi nivel ca cele pentru soferii barbatiAti auzit desigur ca anumite firme de asigurari ofera femeilor si pensionarilor rate mai mici la asigurarea anuala auto pe motivul ca ar prezenta un factor de risc mai scazut decat barbatii. Ei bine acest lucru nu se va mai intampla in viitor.

Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg a hotarat ca a oferi femeilor sau pensionarilor rate mai mici la asigurare este incorect si inseamna discriminare pe baza de sex si varsta ceea ce in viziunea Curtii este inaceptabil. Masura se va aplica nu numai la asigurari auto ci si la asigurari de santate sau pensii private.

Masura va intra in vigoare cu incepere de la 21 Decembrie 2012. Femeile vor plati cu circa 25% mai mult decat o faceau pana acum anunta expertii in asigurari.

Daca este sau nu corecta decizia Curtii de la Luxemburg va invitam sa comentati mai jos sau pe pagina noastra de Facebook.

Printre intrebarile care se pot pune ar fi si aceea daca problema tine de discriminare sau este normal ca femeile si pensionarii sa plateasca mai putin datorita faptului ca sunt mai “linistiti” in trafic decat barbatii. Este aceasta o problema de discriminare sau una de “common sense” adica de bun simt?

One comment

  1. De ce sa plateasca femeile mai putin? nu am inteles niciodata asta! Femeile sunt mai neatente la volan; chiar zilele trecute pe autostrada am vazut o cucoana care-si facea buzele in oglinda retrovizoare fara sa se sinchiseasca prea mult de traficul din jurul ei. Doar ca baga piciorul mai putin in pedala de acceleratie inseamna ca sint mai safe pe drumuri?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.