Brexit: implicatii pentru cetatenii romani in UK

BREXIT: afla cum te afecteaza iesirea Marii Britanii din Uniunea europeana daca esti roman in UK. Exista motive de ingrijorare ca urmare a acestei schimbari majore in statutul UK? Afla citind acest articol si comentariile cititorilor.

Brexit s-a intamplat! Marea Britanie a decis in urma referendumului din 23 Iunie 2016 sa iasa din Uniunea Europeana. Cum ii va afecta aceasta iesire pe cetatenii romani din UK nu se stie pe termen lung. Romanii, fiind cetateni europeni (membrii ai UE) vor avea probabil acelasi tratament ca si ceilalti cetateni ai Uniunii Europene: francezi, nemti, cehi, unguri sau bulgari, etc.

[Citeste mai departe…]

17 Comments

 1. You can drive in Great Britain on your full, valid driving licence until you’re 70, or for 3 years after becoming resident in Great Britain, whichever is longer
  You can drive in Great Britain for only 12 months if you got your EU licence by exchanging your non-EU licence.

 2. Permanent Residence Card care tine loc de Indefinite Leave to Remain dar care costa doar £65 comparativ cu ILR-ul care costa £1875. https://www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-document-certifying-permanent-residence-or-permanent-residence-card-form-eea-pr Vă recomand să puneți în aplicație toate documentele care credeți ca sunt favorabile obținerii acestui statut, indiferent de ce scrie în ghid, de ce va spun cei de la serviciul de verificare și expediere a documentelor dacă apelați la un astfel de serviciu. Acționați ca propriul dumneavoastră avocat și acționați ca atare.

 3. Copiii mei lucrează amândoi cu contract de muncă, eu locuiesc cu ei(am 55 de ani) fiind văduvă și având hernie de disc, ce se va întâmpla cu mine? Mulțumesc anticipat

 4. Mai pot obtine rezidenta daca am criminal record in uk? Sau ce sanse sunt sa pot continua viata in uk dupa ce ies oficial din ue?

  • Incearca desi e foarte putin probabil. Depinde si de ce infractiune ai fost condamnat. Nu putem sti exact care sunt criteriile Home Office.

 5. Numai prostii vorbiti. ….deocamdata nu e nimic sigur UK ESTE inca in UE. Deci pina UK nu le da articolul 50 la UE nimic nu se schimba.
  Nu va inventati nimic. Cu siguranta blue card este din trecut acum o sa apara alte legi.

 6. Buna ziua. Momentan eu nu am 5 ani de munca continua in uk… am venit in 2011 dar am inceput in mai 2012 munca si bineinteles platitul taxelor… inca pot aplica pt permanent residence card sau trebuie aplicat pt un residence certificate card? Multumescm

 7. Buna ziua sant de doi ani in Uk din care am lucrat un an jumate ,acum sant in țara si vreau sa ma întorc la munca dar,se aud vorbe ca cică se restricționează la intrarea in Uk ,si ca nu mai fac angajări agențiile .va rog sa ma ajutați cei care aveți cunoștința despre asta va multumesc anticipat .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.