Bribery Act 2011-Legea anti-coruptie in UK

Incepand cu data de 1 Iulie 2011 va intra in vigoare Bribery Act 2011 care va reglementa problema coruptiei in industrie si in alte sectoare economice in UK. Bribery Act va actiona ca o lege unitara ce va reglementa numai mita si coruptia si va avea impact direct asupra angajatilor si companiilor din Anglia, Scotia si Tara Galilor.

Ce efecte are Bribery Act 2011 pentru angajat

Ca efecte immediate Bribery Act (Legea anti-coruptie in UK) va seta parametrii si va reglementa activitatea ilegala in care mita este oferita si primita de angajatii companiilor care isi desfasoara activitatea in Marea Britanie.

Considerata de multi cea mai stricta lege anti-coruptie din Europa, Bribery Act intra in vigoare din 1 Iulie 2011. Bribery Act 2011 nu afecteaza numai angajatii unei companii ci poate fi aplicata si companiilor insesi. Daca o companie ofera mita sau accepta mita de la alta companie sau individ in procesul de afaceri atunci se poate considera ca fapta vine sub incidenta Bribery Act.

Companiile care-si desfasoara activitatea in UK trebuie sa dovedeasca ca au implementat proceduri care sa descurajeze angajatii de a primi si de a cere mita.

A fost mita legala in UK pana acum?

Raspunsul la aceasta intrebare este NU, mita si coruptia nu au fost legale nici inainte de Bribery Act 2011. Acestea au fost insa mentionate in diferite alte proceduri legale si “business good-practice”. Bribery Act 2011 de fapt aduce sub aceeasi umbrela toate aceste reglementari si le impacheteaza sub forma de lege.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.