Informații romani in UK

Ce se schimba in programul Prima Casa?

Prima Casa este un program guvernamental initiat de Givernul Romaniei pentru a veni in sprijinul celor tineri care vor sa-si cumpere o casa in rate.

Prima Casa este un program guvernamental initiat de Guvernul Romaniei pentru a veni in sprijinul celor tineri care vor sa-si cumpere o casa in rate. Prima Casa a demarat acum un an si de atunci multi romani au beneficiat de acest program. Programul Prima Casa a suferit si niste transformari pe parcucrsul existentei sale si noi vom urmari ce se schimba in acest program de achizitionare de locuinte.Programul Prima Casa 3 vine cu un plafon de creditare mult mai scazut decat in anii precedenti si cu modificari care ar putea descuraja potentialii cumparatori.

Pentru anul 2011, plafonul garantiilor care pot fi emise este de 200 de milioane de euro, aceasta fiind diferenta neutilizata din plafoanele alocate pentru anii 2009 si 2010, care va fi realocata intre finantatorii acceptati, se arata in nota de fundamentare a actului normativ, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor.

Pana la sfarsitul anului 2010, prin programul guvernamental Prima Casa au fost emise 34.633 de garantii, in valoare totala de 1,416 miliarde de euro, din plafonul cumulat de 1,7 miliarde de euro, pentru perioada 2009 – 2010.

Astfel, ar putea fi prea scazut plafonul de 200 de milioane de euro pentru acest an? Potrivit specialistilor in domeniu, suma ar fi chiar mai mult decat potrivita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.