Child benefit pentru romani in UK

Un articol despre cine are dreptul la alocatie pentru copii in UK (child benefit) si despre cum poti aplica pentru Child Benefit daca esti in Anglia

Child benefit sau alocatia pentru copii se plateste si cetatenilor romani care locuiesc si platesc taxe in UK. poti primi alocatie pentru copii si daca copilul nu locuieste in UK dar parintele care face claim trebuie sa plateasca taxe in UK.

Cine poate primi child benefit (sau alocatie pentru copii in UK)?

Child Benefit eromani in UK alocatie pentru copii

Pentru a primi alocatia pentru copii in UK trebuie:

-sa fii in UK atat tu cat si copilul
-sa ai rezidenta permanenta in UK (adica sa locuiesti si sa traiesti in UK)
-sa ai drept la rezidenta in UK (cetatenii Uniunii Europene au acest drept)
-sa ai in grija copilul pentru care ceri alocatie

Numai unul dintre parinti poate face cerere pentru alocatie. Poti primi child benefit in UK daca ai in ingrijire unul sau mai multi copii cu varsta pana in 16 ani (sau 20 de ani daca urmeaza invatamanul superior) si daca locuiesti in UK. In anumite circumstante poti primi alocatie si daca locuiesti in strainatate dar platesti taxe in UK.

Daca ai venit in UK dupa 1 Iulie 2014 si nu ai job trebuie sa astepti 3 luni inainte de a putea aplica pentru child benefit.

Pentru mai multe informatii despre eligibilitatea pentru alocatia pentru copii in UK click aici: https://www.gov.uk/child-benefit/eligibility

Citeste si despre Brexit si la ce te poti astepta de acum inainte daca esti roman in UK

Cat primesc alocatie pentru copii in UK?

Daca aplicatia pentru child benefit a fost aprobata vei primi urmatoarele sume (valabil Februarie 2016), saptamanal:

-Primul sau singurul copil £20.70
-Ceilalti copii £13.70 per child

Daca ai adoptat un copil si indeplinesti criteriile de mai sus atunci poti aplica pentru child benefit in UK.
De asemenea, poti primi child benefit daca ai grija in mod regulat de copilul altcuiva si exista o intelegere in acest sens.

Mai multe despre child benefit gasiti la acest link:

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/460535/CH5_Notes.pdf

23 Comments

 1. Am divorțat de aproximativ o luna de soție am câștigat custodia exclusiva copiilor,soția nu a trimis nici-un bănuț la copiii niciodată,trăiește in Londra cu cineva care are si copil cu el de 2 luni.Daca imi puteți spune ce alocație i-a aceasta femeie iresponsabila ținând cont ca ținand cont ca a lucrat înainte de naștere,Ea nu și-a schimbat încă buletinul păstrează același nume din certificatul de căsătorie

 2. Salut! Am trimis actele pt child benefit si mi-au trimis un nr de inregistrare, dupa care am mai primit u set de hartii de la ei in care trebuie sa le dau mai multe detalii. Mentionez ca eu nu am familia aici si lucrez din septembrie 2015. Am sunat la ei si mi-au spus ca poate dura pana la 26 de saptamani. Poate sa i-mi spuna cineva ce se intampla de fapt. Multumesc.

 3. Buna!!!! Va rog frumos dak aveti placerea de a-mi acorda cateva minute din timpul vostru:am cateva intrebari dak poate cineva sa imi raspunda????am divortat ,am doi copii si as vrea sa ii aduc aici…eu lucrez aici de 4 luni si as vrea sa stiu dak pot beneficia de ceva din partea lor ca sa ma pot descurca singura????va multumesc!!!

 4. Buna as avea si eu. O intrebare. Sant divortat copilul e la mama in romania eu sant legal in uk acte si munca. Self employer am dreptul la benifit. Pentru copil. Pentru ca o contabila mia zis ca nu

 5. Bună ziua!
  Locuiesc împreună cu soția și copilul într-o casa cu încă o familie care deja încasează niște benefit-uri si care sunt prinși în contractul de închiriere al casei. Ca sa aplic pt benefit trebuie sa am casa pe numele meu și/sau al soției? Dacă nu am contract de închiriere și aplic pt benefit exista posibilitatea ca pt familia cu care locuim sa le fie anulate benefit-urile?

 6. Intrebarea este. Eu am am 3 copii aici cu mine unul e nascut aici in uk problema care e ca mai unu in romania baietel de 10.ani care e in remisiune a fost diagnosticat ku leucemie si eu vreau sa al aduc aici pentru a locui cu frati lui o sa poata sa faca controale aici si sa aibe tratamentul care al dadea cei din romania. Si daca o sa fiu nevoita sa plateac costurile.vreau sa stiu Eu nu am benefit aici si nu vreau pentru ca am munca si eu si partenerul meu ne descurcam cu munca noastra ne platim chiria si tot din ce muncim noi si o am.si pe o ruda care ne ajuta cu copii vede de ai cand noi suntem la.munca. va multumesc frumos pentru ajutor si raspuns

  • Buna, ai putea sa reformulezi intrebarea? De ce baietelul din Romania e o “problema”? Sper ca nu din cauza ca e bolnav. Cat priveste ingrijirea medicala, atata timp cat iti platesti taxele in UK, ai dreptul sa beneficiezi de servicii medicale ca orice cetatean englez. Trebuie sa iti inscrii copilul din Romania la un medic generalist din UK (numit si GP-General Practitioner) care il va recomanda pe baiat la un specialist.
   Numai bine si multa sanatate. Daca mai aveti si alte intrebari folositi formularul de contact de pe pagina Contact Us.

 7. locuiesc in anglia de 8 ani cu munca cu domiciliul stabil in UK as vrea sa stiu cu iesirea si int?rarea in UK in luna martie se aplica o noua lege?Multumecs.

 8. buna as dori o informatie lucrez de vreo patru ani aicia si acuma sotie e insarcinata ea nu a lucrat deloc. curand merg acasa sa aiba grija parinti pana naste si voi sta si eu pana cand va naste si dupa acea o voi aduce inapoi aicia.intrebarea este daca as avea ceva benefici de la stat si cum as putea aplica pentru ele daca ar putea cineva sa ma ajute cu un contabil sau cineva. va multumesc.

 9. Buna. Am si eu o intrebare , sunt in Londra de 1 an si luna asta trebuie sa nasc , mi-a spus cineva ca pot aplica pentru benefit dar nu pt o casa ci pt o camera as vrea, stie cineva daca inca se mai acorda ? Am muncit din luna mai iar in februarie am intrat in maternity, vreau sa stiu cat timp ar trebui sa am aici pt a putea beneficia de acest lucru cu camera ! Multumesc

  • Buna. Ar trebui sa iei legatura cu Local Council de unde apartii, departamentul Housing sau asa ceva. Ei iti vor spune ce si cum.

 10. Buna sotia e insarcinata de 5 luni cum am putea beneficia de un ajutor de maternitate lucrez doar eu Employee
  Sotia nu a lucrat deloc daca aplic pt utr si platec taxe cand naste poate beneficia de ajutor
  multumesc

 11. Buna seara! As dori sa pun si eu o intrebare Locuiesc in Liverpool de aproximativ 9 Luni,sotul meu lucreaza de 9 Luni ,avem si casa inchiriata,eu ca sotie nu lucrez nicaieri.Unde trebuie sá ma informez aici in Liverpool pentru benefit si ce formulare trebuie sá completez, sotul meu avand salariul minim pe economie.

 12. Buna seara! As dori sa pun si eu o intrebare Locuiesc in Liverpool de aproximativ 9 Luni,sotul meu lucreaza de 9 Luni ,avem si casa inchiriata,eu ca sotie nu lucrez nicaieri.Unde trebuie sá ma informez aici in Liverpool pentru benefit si ce formulare trebuie sá completez, sotul meu avand salariul minim pe economie.

 13. Buna am doi copii cu varste cuprinse intre 5 si respectiv 7ani si as dori sa aplic pentru child benefit si toate astea. Locuiesc in uk de 2 ani impreuna cu partenerul meu cu care nu sunt casatorita legal de curand am adus si copiii aici cu noi.credeti ca e posibil ca partenerul meu sa aplice pentru beneficii daca copiii sunt doar pe numele meu?in certificatele lor de nastere in dreptul tatalui e liniuta. Mentionez ca doar el munceste eu stau acasa cu micutii. Va multumesc si astept un raspuns daca sunteti amabili

 14. Buna ziua,locuiesc in Barnsley cu partenerul meu,avem un baietel de 9 ani care ajunge in U.K. Pe 26 iulie,sotul meu lucreaza cu contract,iar eu de o Luna lucreaz prin Agentie ,ce at trebui sa fac ca sa pot sta cu copilul acasa ,pentru a ma occupande el,urmand sa inceapa scoala aici in U.K. ?

 15. Bună am și o întrebare cit dureaza sa vina scrisoarea de la ei .adică cu certificatul de naștere înapoi. Mulțumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.