Cutremur puternic in Japonia cu sute de victime

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 8.9 grade pe scara Richter a lovit Japonia in dimineata zilei de 11 Martie 2011. Cutremurul a fost de 1000 de ori mai puternic decat cel care a avut loc in Australia in luna Februarie. Mega cutremurul a avut epicentrul putin in afara coastelor de nord-est a insulelor Japoneze si a starnit valuri tsunami de peste 10 metri care au maturat coasta estica a arhipelagului nipon

Cutremur in Japonia Info Romani in UKUn puternic cutremur cu magnitudinea de 8.9 grade pe scara Richter a lovit Japonia in dimineata zilei de 11 Martie 2011. Cutremurul a fost de 1000 de ori mai puternic decat cel care a avut loc in Australia in luna Februarie.

Mega cutremurul a avut epicentrul putin in afara coastelor de nord-est a insulelor Japoneze si a starnit valuri tsunami de peste 10 metri care au maturat coasta estica a arhipelagului nipon.

Victime ale cutremurului.

Pana acum s-au raportat deja 99 de morti din cauza cutremurului si alti 300 corpuri neinsufletite au fost culese in urma valurilor tsunami. Peste 300 de oameni sunt dati disparuti. Doua vase si un tren au fost date si ele disparute. Trenul se presupune ca a fost smuls de pe sine si tarat la mare departare de valurile produse de cutremurul din Japonia.

Printre alte stricaciuni se numara si avarii serioase la unele centrale nucleare japoneze. Majoritatea centralelor nucleare afectate si-au intrerupt activitatea automat in urma cutremurului.

Primul ministru japonez Naoto Kan s-a adresat natiunii si a indemnat cetatenii si armata sa actioneze hotarat si prompt pentru a limita stricaciunile produse de valurile tsunami si de cutremur.

Japonia in stare de alarma

Aeroportul din Tokio a fost inchis si in Japonia s-a declarat stare de urgenta. Numeroase linii aeriene printre care British Airways, Korean Air, Asiana Airlines, Malaysian Airlines, Qantas sau Korean Air.

Japonia are un sistem foarte bine pus la punct de interventie in cazul seismelor si valurilor tsunami asa ca se asteapta ca situatia sa fie tinuta sub control avand in vedere solicitarea autoritatilor la o asa devastatoare lovitura din partea fortelor naturii.

Atentionari s-au anuntat in toata regiune Asiei de Est. Printre tarile in care s-au anuntat pericole de tsunami se numara Rusia, Taiwan, Filipine, Indonezia, Papua Noua Guinee, Australia, Noua Zeelanda, Fiji, Mexic, Guatemala, Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras, Chile, Ecuador, Columbia si Peru.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.