La multi ani Helmuth Duckadam

Nu, nu este o gluma: azi 1 Aprilie este ziua de nastere a lui Helmuth Dukadam, cel mai mare portar din istoria fotbalului romanesc. Portarul de legenta al Stelei de aur implineste azi 52 de ani motiv pentru care Info Romani in UK ii ureaza un calduros La Multi Ani!

Helmuth Dukadam este singurul portar din lume care sa apere 4 lovituri de pedeapsa intr-o finala importanta la un meci de fotbal. Dukadam, numit pe buna dreptate “eroul de la Sevillia” a castigat in primavara lui 1986 Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucuresti, cea mai prestigioasa cupa a echipelor de club din acea vreme. Steaua a invins in 1986 pe faimoasa FC Barcelona cu aportul hotarator a lui Helmuth Dukadam care a aparat 4 penalty-uri la rand ducand Steaua spre victorie dupa un scor egal 1-1 la sfarsitul timpului regulamentar de joc.

Unul dintre cei mai mari sportivi romani, Dukadam a fost desemnat sportivul numarul 1 al Romanei in 1986.

Cateva date biografice:

S-a nascut la Semlac, judetul Arad in data de 1 aprilie 1959 si a jucat fotbal la echipele Constructorul Arad, UTA, Steaua Bucuresti, Vagonul Arad si echipa nationala a Romaniei pentru care a evoluat de 2 ori.
Cea mai mare performanta a sa este (cum am spus) castigarea Cupei Campionilor Europeni in anul 1986, cand a aparat 4 lovituri de la 11 metri.

Astazi Helmuth Dukadam la 52 de ani este director sportiv la echipa pe care a iubit-o atat de mult, Steaua Bucuresti si care i-a adus atatea satisfactii.

Un sportiv de exceptie isi sarbatoreste azi ziua de nastere. Suntem siguri ca va veti uni glasurile cu noi cei de la NRUK in a-i ura lui Helmuth Dukadam o viata lunga si multe succese in fotbalul romanesc ca manager.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.