Marea Britanie si criza combustibilului de Pasti

Marea Britanie se confrunta zilele acestea cu o criza a combustibilului ca urmare a posibilei greve a transportatorilor de benzina si motorina. Preturile ar putea creste cu 10p per litru anunta Daily Mail. Situatia este cu atat mai dezatruoasa cu cat englezii se pregatesc de Paste si se vor deplasa spre destinatiile de vacanta din UK. Ca urmare a crizei carburantului multi britanici si-au anulat calatoriile de Pasti preferand sa ramana acasa decat sa se trezeasca ca nu au cu ce se intoarce din mini-vacanta de Pasti.

Sorry, No Fuel

Anuntata greva a transportatorilor a luat Guvernul britanic prin surprindere. Transporatorii de pe camioanele cisterna doresc cresteri salariale care sa acopere inflatia si de asemenea revendica conditii mai bune de lucru. Aceasta perioada a anului nu a fost aleasa intamplator stiindu-se ca de Pasti oamenii au 4 zile libere, zile in care multi prefera sa plece undeva sa se relaxeze, in special in Marea Britanie, dat fiind faptul ca nu au la dispozitie o perioada mai indelungata de concediu. Prin anularea vacantelor se da o lovitura si industriei de turism din UK si asa greu incercata de criza economica din ultimii ani.

Foto Daily Mail

Desi Primul Ministru David Cameron si vice-prim ministrul Nick Clegg au dat asigurari ca nu va fi nicio greva inainte de Pasti soferii britanici s-au imbulzit la statiile de benzina pentru a-si face plinul. Numai in saptamana trecuta vanzarile de combustibil in Marea Britanie au crescut de 4 ori. Pretul motorinei-mai scump decat al benzinei in UK-a ajuns la 149 de pence per litru si se prevede o crestere de pana la 10 pence per litru in urma lipsei de combustibil de pe piata.

Daca criza combustibilului v-a afectat si pe dumneavoastra va invit sa ne spuneti cum ati reusit sa o pacaliti si unde ati gasit benzina si motorina. V-a facut criza combustibilului sa renunatati la planurile de vacanta de Pasti?

Autorul acestui articol a cautat la 4 statii de benzina pana a gasit una care avea combustibil la pompa, restul aveau pancarda “Sorry, No Fuel“.

One comment

  1. Buna ziua tuturor, am o mica nelamurire si nu gasesc un raspuns concret pe nici un site.Am fost in uk timp de 2 ani, am YC si NINO si din cauza unor probleme personale a trebuit sa ma intorc in tara. Am cam 3ani de atunci iar acum cei de la fostul loc de munca vor sa ma intorc si as dori sa stiu daca documentele care le am mai sunt valabile sau trebuie sa aplic iar pentru ele, Un raspuns se poate va rog mult ?Multumesc frumos !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.