Medici in UK sau cum te inscrii la GP

Una dintre primele probleme de care se lovesc romanii in UK este aceea de a gasi medici de familie la care sa se inscrie. Odata ajuns in tara straina si avand o problema de natura medicala trebuie sa gasesti un medic care sa te consulte.

Una dintre primele probleme de care se lovesc romanii in UK este aceea de a gasi medici de familie la care sa se inscrie. Odata ajuns in tara straina si avand o problema de natura medicala trebuie sa gasesti un medic care sa te consulte.

Ca cetatean european membru al Uniunii Europene ai dreptul la asitenta medicala gratuita in UK. Anumite servicii cum ar fi spitalizarile necesita plata tratamentului dar medicii de familie sunt gratuiti. Nu te costa nimic ca sa te inregistrezi la un GP-General Practitioner adica un medic de familie dar trebuie sa gasesti clinica potrivita pentru ca daca receptionista de la clinica nu cunoaste situatia ta si avand in vedere ca Engleza ta nu este totdeuna perfecta, te poate refuza sau iti spune ca nu primesc pacienti NHS.

Ca roman in UK ai posibilitatea sa beneficiezi de spitalizare gratuita daca ai cardul european de sanatate la tine cand vizitezi Marea Britanie. Sa zicem ca ai o urgenta medicala cat timp locuiesti in UK: in acest caz benefieicezi de servicii spitalicesti gratuite.

Last edit 30/06/2016: Ca urmare a votului de iesire a UK din Uniunea Europeana, inscrierea la GP s-ar putea sa sufere schimbari. Va vom tine la curent cu aceste schimbari daca apar in viitor.

[button-yellow url=”http://inforomani.com/brexit-pentru-romani-in-uk/” target=”_self” position=”left”]Citeste: Brexit: ce implicatii sunt pentru romanii din UK[/button-yellow]

2 Comments

 1. Buna seara,
  Este adevarat ca nu am primit niciodata raspuns la ce am trimis legat de acest subiect, dar nu voi obosi sa sper…
  O sa ma intrebati – de ce ? Iar eu am sa va raspund : daca as obosi copii mei ar insemna sa moara, asa ca nu am de ales si nu trebuie sa obosesc – priveste si spune-mi daca ati fi eu, ce ati face, ati continua, sau ati obosi :

  http://www.youtube.com/watch?v=0zV5Vu56wq0

  http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-doua-surori-gemene-au-urgent-nevoie-de.html

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/gemenele-condamnate-sa-imparta-o-boala-rara-922230.html

  http://sustin.ro/loredana-si-adelina/

  Multumesc ca macar mi-ati dat sansa sa sper ca n-am sa obosesc…
  Daniela Zaharia
  tel.0763664224

 2. Buna ziua,
  In speranta ca nu supar incercand sa va apelez sub aceasta forma, va redau mai jos cazul cutremurator in care se zbate familia mea. Am doi copii foarte bolnavi ce necesita tratament si ajutor de urgenta. Diagnosticul lor este ATROFIE CEREBELOASA – sunt doua fete gemene de 26 de ani, deasemeni va si link-urile cu imaginile acestui caz dramatic, implorand ajutorul dumneavoastra.

  Va rog ajutati-ne si nu ne lasati prada disperarii, dati-le o sansa la viata acestor doua copile.

  http://youtu.be/hGTqEKYmpJI

  http://youtu.be/uCASmCI9ec0

  Cu deosebita consideratie,
  Daniela Zaharia
  tel.+40763664224

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.