Cum obtin Yellow Card in UK?

Info Romani in UK - Precizare articol expirat

Yellow Card-ul a fost introdus in UK pentru cetatenii romani si bulgari dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Yellow Card-ul sau Yellow Registration Certificate este documentul care atesta ca lucrezi ca self-employed sau lucrezi part-time ca student in UK.

Cum pot romanii sa obtina Yellow Card

Pentru a obtine Yellow Card trebuie sa aplici la Home Office. Home Office este la fel ca Ministerul de Interne din Romania (cu anumite diferente legate de tara).

Aplicatia se face pe formularul BR1 – Bulgarian and Romanian form 1 – si se face de asemenea pentru Self-Employed sau Student.

Yellow Card nu este obligatoriu pentru self-employed dar este bine sa-l ai in caz ca cineva il cere. Ca self-employed nu trebuie sa ai neaparat Yellow Card atata timp cat iti exerciti un drept European. Orice cetatean Roman ca si cetatean European poate sa lucreze ca Self-Employed in orice tara a Uniunii prin urmare si in UK. Lucrand ca Self-Employed in UK inseamna ca ai un business al tau pentru care platesti taxe in UK si care-ti aduce un venit.

Pentru a obtine Yellow Card ca student trebuie sa te fi inscris la un colegiu acreditat din Marea Britanie si sa intentionezi sa lucrezi pe perioada studiilor. Ca student posesor de Yellow Card nu trebuie sa depasesti pragul de 20 de ore pe care-l impune Home Office.

Nu uitati ca exista restrictii pentru Romani in UK si in 2012 in ce priveste munca in Anglia.

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.