Mergeti la Referendum pentru definirea familiei – Coalitia Pentru Familie?

In data de 7 Octombrie 2018 romanii sunt chemati la un nou Referendum. De data asta pentru schimbarea Constitutiei. Obiectul acestei schimbari: redefinirea familiei romanesti traditionale. Initiativa Coalitiei pentru Familie urmareste modificarea art. 48 din Constitutie astfel incat familia sa nu se mai intemeieze pe casatoria liber consimtita intre soti, asa cum este acum, ci pe una intre “barbat si femeie”.

Cum e definita familia in Constitutia Romaniei

Art. 48 – Familia

(1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.
(2) Conditiile de incheiere, de desfacere si de nulitate a casatoriei se stabilesc prin lege. Casatoria religioasa poate fi celebrata numai dupa casatoria civila.
(3) Copiii din afara casatoriei sunt egali in fata legii cu cei din casatorie.

Iata mai jos unul dintre clipurile promotionale ale campaniei Coalitiei pentru Familie.

Initiativa cetateneasca de schimbare a Constitutiei a fost girata de semnaturile a 3 milioane de romani asa cum proclama Coalitia Pentru Familie.

De ce se cere revizuirea Constitutiei si redefinirea familiei ca fiind casatoria dintre barbat si femeie?

Conform paginii web a CpF va prezentam o parte din argumentele pentru care CpF a venit cu aceasta initiativa:

“Conform art. 48, alineat 1, din Constitutia Romaniei, „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.” „Soti” este un termen vag si deschis interpretarilor si din acest motiv dorim revizuirea alineatului 1 al art. 48 astfel: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”

“Pentru noi, romanii, familia nu este „un stil de viata”, ci este legata fundamental de rolul de parinti. Daca acest rol esential nu mai este luat in considerare, familia se reduce la o simpla recunoastere guvernamentala a afectiunii dintre doi cetateni [4], iar modul in care generatiile viitoare se vor dezvolta devine incert.”

Dupa cum se stie, in UK si in alte tari europene casatoria este acceptata si intre persoane de acelasi sex. In Marea Britanie legea a fost adoptata in 2013 si se numeste Marriage (Same Sex Couples) Act 2013. De asemenea, in UK se considera ca niciun canon al Bisericii Anglicane nu vine in contradictie cu casatoria cuplurilor homosexuale.

Casatoria persoanelor de acelasi sex este legala in 27 tari din lume. Printre acestea se numara Suedia, UK, Franta, Olanda, Norvegia, Argentina, Malta, Columbia, Portugalia…

Vezi aici care state au legalizat casatoria persoanelor de acelasi sex.

Pe de alta parte, in tari ca Sudan, Yemen, Iran, Arabia Saudita sau Nigeria (tari musulmane si foarte religioase), homosexualitatea este pedepsita prin pedeapsa capitala!

Vezi aici in ce tari homosexualitatea este pedepsita, tolerata sau acceptata.

Tari precum Rusia au deja in functiune legi care incrimineaza homosexualitatea si legifereaza “familia traditionala”.

Referendumul pentru redefinirea familiei in Romania in presa si online

Parerile in presa romaneasca si in mediul online sunt impartite: de la sustinere totala din partea PSD si a membrilor simpatizanti pana la #boicot din partea grupurilor de tineri si intelectuali care nu vad nici o utilitate in acest Referendum decat cheltuiala banului public fara rost.

Republica: De ce nu merg la referendumul pentru familie 

PSD: Salut decizia Parlamentului referitoare la…

Intrebarea care se pune pentru romanii din UK este daca acest referendum conteaza pentru noi sau daca este doar treaba celor din Romania?

Tu mergi la Referendum? Daca Da, de ce? Daca Nu, de ce? 

Inforomani

Bine ati venit la Info Romani UK-locul tau de intalnire cu Marea Britanie. Daca ai ajuns aici poti sta cateva minute sa afli despre Anglia si cultura ei, viata romanilor in Marea Britanie-informatii despre munca si timpul liber in United Kingdom

3 comentarii la „Mergeti la Referendum pentru definirea familiei – Coalitia Pentru Familie?

  • 15.09.2018 la 08:07
    Legătură permanentă

    Nu avem pe ce cheltuii bani, care si asa nu sunt. Noibtraim.in UK. A fost careva dintre noi deranjat ca cei din comunitatea lgbt din uk se pot căsătorii între ei? Nuuu, doar in Romania se poate asa ceva. Sunt liberi să facă ce vor , în România uniformizarea a rămas de pe vremea lui ceausescu. Dacă vecinu o bate pe nevasta sa si pe copii nu ne băgăm, nu ne deranjează ca femeia aia poate sa moara, cand vedem copii care cerșesc nu ne băgăm, dar ne deranjează homosexualii, prefăcută nație am ajuns .

    Răspunde

Un comentariu face cat 1000 de strangeri de mana

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: