Romani condamnati in UK pentru fraudarea serviciilor sociale

10 ani de detentie pentru fraude de £ 800000

Un grup infractional romanesc a fost condamnat in total la 10 ani de detentie in Marea Britanie dupa ce a fraudat serviciile sociale din UK cu mai mult de 800000 de lire sterline.

Noua membri ai unui clan infractional din Tandarei, Romania au fost condamnati de catre tribunalul din Southwark pentru infractiuni ca traffic de copii si insusirea de alocatii si ajutoare sociale in valoare de peste £ 800.000 in Marea Britanie.

Seful grupului de romani originari din Tandarei, Teius Dumitru a primit pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani si 8 luni. Printre ceilati romani condamnati se numara Ramona Dumitru – 1 an si 8 luni, Ion Lincan – 4 saptamani, Marian Gheorghe – 2 ani si 4 luni, Dorina Dumitru – 9 luni, Claudia Radu – 6 luni, Ion Stoica – 6 luni si Adrian Radu – 1 an.

Numere de asigurari sociale false si declaratii mincinoase

Acestia se foloseau de National Insurance Numbers (numarul de asigurari sociale) false pentru a cere alocatii pentru copii si alte beneficii social acordate de autoritatile britanice. Claudia Radu obisnuia sa vina cu regularitate in Anglia numai pentru a incasa banii de asigurari sociale si alocatii.

Judecatorul care a instrumentat cazul, Judge Gregory Stone a mentionat ca aceasta actiune infractionala a fost una bine pregatita in amanunt, premeditate si care adduce prejudicii importante sistemului de asigurari sociale din Marea Britanie prin marimea sumei prejudiciate.

In aceasta operatiune de identificare si arestare a infractorilor Metropolitan Police (Politia Londoneza) a lucrat in stransa colaborare cu politia Romana in ceea ce s-a numit Operatiunea Golf.

Aceasta nu este singura operatiune de acest gen din UK. In anii anteriori politia britanica a identificat si arestat mai multi cetateni romani care fraudau statul britanic de sute de mii de lire sterline prin solicitarile de asitenta sociala, case sociale si alocatii pentru copii, multi dintre copii neexistand decat pe hartie.

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.