Despre Romani în UK în anul 2023 și înainte

Cine au fost și sunt romanii?

Românii au reprezentat una dintre cele mai importante comunități de imigranți din Marea Britanie după aderarea României la Uniunea Europeană în 2007. În prezent, există aproximativ 800.000 de români care trăiesc și lucrează în Marea Britanie, deținând al doilea loc după polonezi în ceea ce privește numărul de imigranți din Uniunea Europeană din această țară.

Majoritatea românilor din Marea Britanie lucrează în domenii precum serviciile, construcțiile și industria alimentară. Au de asemenea contribuit la diversitatea culturală a țării prin organizarea de evenimente culturale și prin întreținerea tradițiilor și obiceiurilor lor.

În ciuda faptului că românii au întâmpinat uneori dificultăți în adaptarea la noul mediu și au fost supuși unor prejudecăți negative, ei au reușit să se integreze în societatea britanică și să devină o parte importantă a acesteia.

De-a lungul anilor, au existat eforturi pentru a sprijini integrarea românilor în Marea Britanie, inclusiv prin programe de învățare a limbii engleze și prin crearea de grupuri de sprijin pentru imigranți. Acestea au ajutat la îmbunătățirea experienței lor în țara gazdă și la încurajarea unui sentiment de apartenență la comunitate.

În ansamblu, românii din Marea Britanie au adus o valoare importantă țării prin munca lor și prin contribuția lor culturală. Este important ca aceștia să fie respectați și încurajați să continue să se integreze în societatea britanică.

Alte articole interesante:

 • Despre Romani în UK în anul 2023 și înainte
  Românii au reprezentat una dintre cele mai importante comunități de imigranți din Marea Britanie după aderarea României la Uniunea Europeană în 2007. În prezent, există aproximativ 800.000 de români care trăiesc și lucrează în Marea Britanie
 • Bine ati venit la Info Romani in UK
  Bine ati venit la noul website Info Romani in UK, un website de informatii, stiri si raspunsuri pentru romanii care traiesc si muncesc in Marea Britanie. Acest website este noua casa pentru fostul Noi Romani in UK, un nou brand si un nou suflu. Va invitam sa ne cititi in fiecare zi.
 • Brexit si statutul de settled si pre-settled in UK
  Cum va fi viata cetatenilor europeni dupa Brexit si ce inseamna statutul de “Settled in the UK”. Afla cum pot cetatenii romani sa aplice pentru statutul de “stabilit in Marea Britanie” citind acest articol.
 • Mergeti la Referendum pentru definirea familiei – Coalitia Pentru Familie?
  Mergi la Referendumul pentru redefinirea familiei romanesti? Argumente Pro si Contra referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutia Romaniei. Sunteti de acord cu aceasta initiativa? Cum va afecteaza pe voi ca cetateni romani in Europa?
 • Transfer de bani in Romania cu TransferWise
  Transferul de bani ieftin si rapid in Romania cu TransferWise. Cum poti trimite bani in Romania cu un comision foarte mic si evitand taxele inter-bancare. Info Romani in UK va prezinta un serviciu modern si ieftin de a trimite bani in Romania si in Europa.
 • Scoala pentru copiii romani in UK-Partea 2
  Scoala pentru copiii romani in UK-articol despre cum iti inscrii copilul la scoala in UK, criterii de admitere in scoala precum si cum poti sa faci o contestatie daca nu esti multumit cu decizia luata de Local Council privind alocarea unui loc la scoala preferata.

Inforomani

Bine ati venit la Info Romani UK-locul tau de intalnire cu Marea Britanie. Daca ai ajuns aici poti sta cateva minute sa afli despre Anglia si cultura ei, viata romanilor in Marea Britanie-informatii despre munca si timpul liber in United Kingdom

Un comentariu face cat 1000 de strangeri de mana

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: