Romani in UK alba neagra

Alba-Neagra, romani si politie pe Westminster Bridge

De curand Londra a fost invadata de tiganii romani jucatori de alba-neagra. Acestia s-au aciuat pe Westminster Bridge si au inceput sa excrocheze trecatorii dupa faimoasa reteta de asta are, asta n-are, unde-i bila castigatoare. Politia londoneza intervine printr-o operatiune de acoperire si descinde la fata locului intr-un autobuz Arriva inchiriat. Vezi cum au fost arestati 25 de tigani romani jucatori de alba-neagra la Londra.

Londra este o destinație favorita a romanilor. Big Ben, Westminster Bridge, London Eye, Westminster Abby sau Wembley sunt câteva atracții pe care toți vor sa le viziteze. Ce te faci însă când escrocii jucători de alba-neagra ocupa centrul Londrei si sustrag prin practici necinstite mii de lire sau alte valute străine?

Am vizitat de curand Londra si ajungand pe podul Westminster privirea mi-a fost atrasa de tiganii romani care imbiau trecatorii sa castige niste bani usori la alba-neagra. Da, cum ati auzit: alba-neagra a devenit populara la Londra. Numai ca toti stim ca in acest joc exista un singur castigator: cei care-l practica.

Romanii luati ca din oala de politia britanica - Foto Daily Mail
Romanii luați ca din oala de politia britanica – Foto Daily Mail

Citeam mai demult pe Facebook cum un prieten a trecut pe Waterloo Bridge si a vazut si el tigani romani care inselau trecatorii. S-a intrebat atunci: de ce politia nu face nimic? Londra nu e Bucuresti si Marea Britanie nu e Romania.

Iata insa ca la sfarsitul lunii trecute politia britanica le-a dat o lectie de “smecherie” romanilor aflati la furat in vazul lumii in centrul Londrei.

Daily Mail prezinta cum un autobuz normal, un red-bus plin de politisti a tras la marginea trotuarului si i-s luat pe tigani ca din oala. Dupa cum relateaza Daily Mail, un autobuz inchiriat de la Transport for London plin cu politisti a oprit in zona in care tiganii romani isi faceau numarul si in cateva minute cei care trebuiau retinuti au fost impiedicati sa fuga. Actiunea se vrea una care sa descurajeze aceste practici si sa redea centrul Londrei turistilor si cetatenilor onesti.

Inca o dată romanii se fac de ras in Marea Britanie. Sa nu ne mai mire când englezii ne privesc așa cum ne privesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.