Vor avea romanii restrictii in UK si dupa 2013?

Exista sanse ca cetatenii romani in UK sa fie in continuare discriminati si sa aiba parte de restrictii pe piata muncii din UK si dupa 2013 asa reiese din comentariile recente ale autoritatilor britanice. Intrebarea care se pune azi este aceasta: vor putea cetatenii romani in UK sa lucreze si sa se deplaseze liber in United Kingdom dupa anul 2013 cand se presupune ca o  sa expire restrictiile aplicate de catre guvernul britanic? Discutii si afirmatii ale lui David Cameron si Teresa May-Ministrul cu probleme de emigratie si afaceri interne vin sa puna paie pe foc in ce priveste zvonurile ca romanii si bulgarii ar putea fi opriti de noi legi si posibil chiar vize.

Intr-un articol din Daily Mail, Tersa May a afirmat ca e posibil sa se re-introduca vizele pentru anumiti cetateni europeni cum sunt si romanii.

Reactia MAE la afirmatiile autoritatilor britanice

Ministrul secretar de stat Luminita Odobescu a discutat acest lucru cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si a exprimat ingrijorarea autoritatilor romane la aceste comentarii facute de membrii guvernului de la Londra.

Printre ingrijorarile romanilor se numara si acelea ca masurile restrictive luate de englezi ii va afecata pe romanii din UK. MAE crede ca astfel de declaratii nu fac decat sa submineze calea europeana si doctrina europeana de deschidere intre statele membre.

Dupa cum se stie [Tweet “Cetatenii romani trebuie sa aplice pentru permise de munca ca sa lucreze in UK”].

Citeste aici despre:

Romania si Bulgaria s-au alaturat Uniunii Europene in 2007 dar cetatenii romani nu au avut drept de munca in majoritatea statelor membre pana de curand. De abea in ultimii doi ani anumite state si-au relaxat legislatiile nationale in sensul ca permit cetatenilor romani sa se angajeze fara nicio restrictie.

Pe langa Marea Britanie mai sunt state in Uniunea Europeana care restrictioneaza accesul romanilor pe piata muncii. Acestea sunt: Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxembourg, Malta si Olanda.

4 Comments

 1. Germania a ridicat restrictiile pe piata muncii pentru cei cu studii superioare incepand cu 1 ianuarie 2012.
  Irlanda a ridicat complet restrictiile pentru romani si bulgari din data de 20 iulie 2012.
  Franta a extins din octombrie de la 150 la 300 domeniile in care romanii si bulgarii pot lucra, fara a mai avea nevoie de permis.
  Ambasadorul UK la Bucuresti a declarat ca nu se pune problema vizelor si nici a prelungirii restictiilor pe piata muncii dupa 1 ianuarie 2014.

 2. este dureros ca cei ce vrem cu adevarat sa muncim ajci in UK,ne confruntam cu impresiile facute despre romani,de cei care au agatat eticheta de gatul nostru.
  nu suntem toti “oi negre din gradina Romaniei’,dar suntem tratati asa.

 3. Buna MARIA ,din pacate ai dreptate cei care vrem sa muncim legal si cu acte in regula nu reusim iar cei ce vin in UK si aplica pentru NIN si din prost noroc il obtin apoi aplica pentru tot fellul de ajutoare si benefituri si stau bine mersi in casuta la caldura si traiesc din benefituri care pe buna dreptate nu li se cuvin lor ci copiilor .Iar pentru asta santem etichetati toti drept OI NEGRE A ROMANIEI.

 4. Momentan sunt in tara de 1 an, dupa 8 ani de stat in Spania, am toate categoriile, de sofer, card tahograf, si adr, am fost 18 zile in londra in vizita, si mi-a placut, eu sunt facut pt munca si nu ma pot ocupa cu altceva, astept acum, sa dea drumul la anu la munca in anglia, si daca nu da si baga cine stie ce mizerii,JUR CU MANA PE ICOANA CA VIN ACOLO SI FAC JAF, FURTURI, IMI FAC DE CAP RAU NU ASA DE CIUDA,si nu imi trebuie nimic acte si dureri de cap cu NINO, mino, pino si toate danganalele ce le vor ei acolo,asta e avantajul cand te apuci de rau acolo ca nu mai ai dureri de cap si poti face bani inca din prima zi, daca aia cap, ca eu nu mai stiu pe unde sa scot camasa in tara asta de cacat!!!! unde vezi anunt in ziar cum ca angajeaza nu stiu unde si suni si alea de la birouri iti vorbeste parca le-ai deranjat de la futut, si vorbeste din fundul curtii, cccaaaacaaatttt de tzaraaaa, am slabit 12 kg in tara stand acasa fratilor, si mancand si dormind toata ziua, cum e posibil asa ceva???????

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.