Romania in 2011: Incotro ne indreptam?

Anul 2011 va fi un an greu pentru Romania. Toti isi pun intrebarea: Incotro se indreapta Romania? Multi dintre cei din tara si nu numai au previziuni care nu ne incurajeaza. Pe fondul acesta de saracie si nevoi, de lupta pentru supravietuire Romania si societatea se erodeaza.

Am ajuns ca in loc sa mergem la padure sa ne relaxam, ajungem la padure si ne trezim cu toti “desteptii” cu Logane “tunate” si cu manele la bord. In padure in loc de frumusetea naturi admiram MIZERIA lasata in urma de om, in loc de susurul apei sau cantecul pasarelelor sa auzim muzica data la maxim, indiferent ca ii manea, radio X sau chiar si vreun film privit pe un laptop sau DVD-player portabil, astfel in loc de liniste avem acelasi zgomot din oras. Adevarata liniste este in zonele departate de “civilizatie” (daca o pot numi civilizatie ceea ce este acum in Rromanica), dar pentru ca sa ajungi in astfel de “insule” sau “oaze” de liniste trebuie sa treci prin adevarate furci Caudine, numite mai corect drumurile din Rromanica, sa induri soferii care nu au grija de ceilalti participanti la trafic, etc.

Am ajuns sa ma satur de cei din trafic, peste 90% din ei nu folosesc oglinzile retrovizoare, semnalizarea, bunul simt, dar tot acel 90% folosesc claxonul cand o tipa frumusica este in raza lor vizuala, oglinzile pt. a-si aranja ferza, a se machia, etc. semnalizarea (optica) cand parcheaza ilegal chiar sub semnul cu parcarea interzisa.

Am ajuns sa ma mir de “calitatea” “organelor statului” care nu cred ca sunt in stare sa ofere directii unui turist nici macar daca sunt intrebati in limba romana, dara in orice alta limba de circulatie internationala sau regionala. “Organe” care scapa hotii, “lege” care de fapt ajuta FARADELEGEA, spagi si mita, “oameni cinstiti” (adica hotii neprinsi), “saracii si cinstitii” nostri politicieni (care numa’ saraci nu-s, poate cu duhul), dreptatea care se imparte cu lopata (peste ceafa), pumni, palme, picioare, etc., “cinstea” este la ea acasa doar intr-un loc: (nu, nu in biserica) in mormant (pentru ca un mort e sigur mort, sau gresesc?).

Am ajuns sa importam peste 80% din necesarul de alimente … desi am putea sa exportam minim 200% daca am produce la maxim, cumparam benzina/motorina la fel de scumpa ca si inainte de inceperea crizei, adica in urma cu un an motorina/benzina aveau acelasi pret ca si acum da’ barilul de petrol era 140 USD fata de 70 USD cat ii acum. Platim totul mai scump ca in orice alta tara din UE, dobanzile sunt atat de mari incat bancile din strainatate se inghesuie sa deschida filiale in Rromanica. Preturile la case/blocuri/apartamente/etc. aunt in Euro, noi castigam in lei, iar leul nostru brav … sta cu coada intre picioare si fuge doar cand aude de Euro, platim la fel toate cheltuielile in Euro desi noi pentru lei muncim.

Incotro se indreapta Romania?

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.