Romanii in UK in 2012

Anul 2012 a inceput sub auspicii nu foarte bune pentru romanii din Anglia. Restrictiile la munca in Marea Britanie vor fi mentinute si in 2012 si 2013 urmand a fi ridicate in 2014 asta daca nu se va mai gasi o metoda de a restrictiona accesul cetatenilor romani pe piata muncii din UK.

Situatia economica din UK nu este foarte buna in 2012 ceea ce face ca gasirea unui loc de munca sa fie o problema din ce in ce mai mare si pentru cetatenii romani care locuiesc in Anglia, Scotia sau Tara Galilor. De fapt situatia economica este dificila pentru toti locuitorii Marii Britanii nu numai pentru romani. Romanii sunt cei mai afectati pentru ca au restrictii si nu pot fi angajati de catre business-urile din UK fara diferite permise de munca. Chiar de curnad un cititor ne scria ca a fost selectat in urma unui concurs international sa lucreze pentru o reputata firma britanica dar a pierdut contractul pentru ca nu avea drept de munca in UK. Din pacate astfel de situatii se intampla destul de des in care oameni bine pregatiti din Romania nu au acces la piata de munca din Anglia tocmai pentru ca nu au drept de munca. Si sa ne intelegem: intai trebuie sa ai ce pune pe masa si dupa aceea vine restul.

Studentii romani din Marea Britanie se pregatesc si ei pentru un an nou si noi aici la NRUK le uram un an nou plin de realizari studentesti si mai putin studentesti.

Ce proiecte are NRUK in 2012?

Poate v-ati intrebat ce este cu acest site Info Romani in UK si ce-si propune el? Pe piata de la inceputul anului trecut Info Romani in UK a crescut rapid in ultimele luni datorita calitatii continutului si felului cum a inteles sa ajute comunitatea romaneasca si pe romani in general. Ne-am detasat de alte site-uri de profil prin sfaturi pertinente, documentate si am incurajat Comunitatea Romaneasca sa contribuie la baza de date si cunostinte a NRUK. In 2012 NRUK isi propune sa continuie sa sprijine Comunitatea si are in proiect cateva puncte pe care cu ajutorul vostru spram sa le realizam.

Forum Info Romani in UK

Printre acestea se numara si lansarea unui Forum de discutii pentru romanii din UK, forum bazat in special pe articole privind piata muncii si familia ta in UK. De ce un Forum poate va intrebati? Sunt atatea forumuri de discutii romanesti, ce va aduce nou Forumul NRUK? In primul rand un forum de discutii va usura interactiunea dintre membrii comunitatii. Numai articolul Totul despre munca in Anglia si drepturile romanilor in UK a adunat peste 100 de comentarii. Romanii din Anglia sau din Romania au venit sa puna intrebari despre piata muncii din Marea Britanie si despre cum pot lucra aici in UK. Ne-am dat seama ca pentru a pune intrebari un forum de discutii ar fi mai potrivit si ar da posibilitatea cititorilor de a pune intrebari specifice fiecarei situatii. In prezent primim pe email circa 3-4 intrebari zilnic despre diferite aspecte ale vietii si activitatii romanilor din Marea Britanie, munca, acte, NINO, Yellow Card sau Blue Card si asa mai departe. In total avem de raspuns la peste 100 de intrebari lunar asa ca un Forum ar ajuta in sensul ca cei interesati ar putea sa puna aceste intrebari pe forum si ceilalti cititori ar putea raspunde.

Studenti romani in UK

Un alt aspect al acoperirii noastre in 2012 este acela al activitatii studentesti in UK. Dupa ce am cercetat si am cautat pe Internet am aflat ca sunt peste 3000 de studenti romani in UK ceea ce ne face sa credem ca acestia ar fi interesati sa interactioneze intre ei. Bineinteles, exista site-ur-ile de socializare gen Facebook dar nu intotdeuna acestea asigura o buna informare a studentilor. Daca vom reusi sa facem ceva in acest sens vom avea nevoie si de sprijinul vostru. Daca aveti o stire interesanta sau o informatie despre o reuniune studenteasca am fi bucurosi sa auzim si noi de ea.

O mai buna acoperire a evenimentelor romanesti in UK

In acest domeniu Info Romani in UK nu sta foarte bine si trebuie sa ne focusam si pe promovarea evenimentelor culturale si sociale romanesti in UK. In acest sens vom monitoriza mai des presa Britanica si romaneasca din Marea Britanie pentru a fi la curent cu ce se mai intampla in Londra si in alte orase din UK din punct de vedere cultural si social sau sportiv si are legatura cu societatea romaneasca din Marea Britanie.

Avem mai multe proiecte in plan si cu ajutorul vostru vom reusi sa le realizam.

Un an bun frati romani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.