Romanii si dreptul la munca in Anglia

Vor avea Romanii drept de munca in 2011 in Anglia?

Desi Romania este intrata in Uniunea Europeana de acum 4 ani, cetatenii romani nu au inca dreptul la munca in Anglia. Situatia actuala aceea de a nu putea muncii legal fara permise de munca si alt fel de autorizatii va mai dura pentru cel putin un an adica si in 2011. De ce aceasta situatie se vor intreba multi dintre compatriotii nostri romani?

In primul rand este criza. In Marea Britanie guvernul conservator a lui David Cameron a instituit deja masuri de austeritate care duc la cresterea somajului in randurile cetatenilor britanici. Din aceasta cauza evident ca dreptul la munca al romanilor in UK nu este ceva care sa fie pe placul celor de aici. In momente de criza orice tara isi protejeaza in primul rand proprii cetateni.

Incotro merge piata muncii din Marea Britanie?

Piata muncii din Marea Britanie este afectata in primul rand de reducerea cheltuielilor publice. Fara bani de la buget pentru lucrari pubilice si investitii in sectorul de stat cum ar fi scoli, spitale, autostrazi sau chiar inchisori e normal ca nivelul de ocupare al fortei de munca sa scada. O crestere a somajului se simte inca de la inceputul acestui an 2011. In aceasta situatie Anglia nu se gandeste la a acorda drept de munca pentru cetatenii romani…nu inca.

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.