Scoala pentru copiii romani in UK-Partea 2

Acest articol face parte din seria “Cum imi dau copilul la scoala in UK” si cuprinde 4 parti: Partea 1, Partea 2 (Criterii de admitere si Inscrierea la scoala), Partea 3 si Partea 4.

2. Criterii de admitere la o scoala din UK

Toate scolile din UK au anumite criterii de admitere. Acestea sunt stabilite de scoala sau de primaria de care apartin. Criteriile de admitere la scolile din UK sunt diferite de la scoala la scoala.
Scolile pot acorda prioritate copiilor care:

 • au un frate sau o sora deja inscris la scoala respectiva
 • copii care locuiesc in catchment area
 • copii care au o anumita religie (scolile care sunt subventionate de biserici, culte, etc)
 • copii care au terminat o anumita scoala primara
 • copii cu anumite rezultate exceptionale (grammar schools in special)
 • copii care au nevoi speciale

Nota: in UK sunt scoli care au numai clase cu copii cu nevoi speciale unde personal calificat are grija de educatia acetor copii.

3. Aplicatia de inscriere la o scoala in UK

De obicei copii se inscriu la scoala online si de acest lucru se ocupa Local Council (primaria).

Ca sa inscrii copilul la o scoala primara fa click aici: https://www.gov.uk/apply-for-primary-school-place

Ca sa inscrii copilul in ciclul doi click aici: https://www.gov.uk/apply-for-secondary-school-place

Daca aplicatia de inscriere se face dupa inceperea anului scolar (sa zicem ca ati venit cu copilul in UK DUPA inceperea anului scolar) trebuie sa luati legatura cu Primaria locala (Local Council).

3.1 La ce varsta incep copii scoala in UK?

Copii incep cu clasa pregatitoare numita Reception la varsta de 4 ani plus. Scolile in UK incep in Septembrie in general si copiii care au implinit 4 ani inainte de Septembrie pot sa se inscrie in Reception. Dupa Reception vine Anul 1, Anul 2, Anul 3 si asa mai departe. In fiecare an copilul va avea un invatator diferit.

Exista si exceptii de la regula. Daca parintii cred ca cel mic nu este pregatit sa inceapa scoala la varsta de 4 ani plus sau daca copilul este nascut vara (1 Aprilie – 31 August). Daca credeti ca cel mic nu este gata pentru scoala din diferite motive atunci luati legatura cu scoala sau primaria locala.

scoala-in-uk-copiii-romani

3.2 Cand se fac aplicatiile de inscriere?

Daca copilul trebuie sa inceapa scoala in Speptembrie 2017 atunci aplicatiile incep sa fie primite de catre Local council in toamna lui 2016 pana la data de 31 Octombrie 2016 pentru scoala gimnaziala si pana la data de 15 Ianuarie 2017 pentru ciclul primar.

Raspunsul la cererea de inscriere va ajunge la aplicant pana la data de 16 Aprilie (pentru primary schools) sau 1 Martie (secondary schools).

Daca copilul dvs. nu a primit un loc la scoala pentru care ati optat si a fost repartizat la alta scoala (a doua sau a treia optiune) si sunteti nemultumit cu decizia, puteti sa faceti o contestatie.

Inforomani

Bine ati venit la Info Romani UK-locul tau de intalnire cu Marea Britanie. Daca ai ajuns aici poti sta cateva minute sa afli despre Anglia si cultura ei, viata romanilor in Marea Britanie-informatii despre munca si timpul liber in United Kingdom

Un comentariu la „Scoala pentru copiii romani in UK-Partea 2

 • 18.11.2017 la 22:45
  Legătură permanentă

  Vreau sami scriu Copilu la o scoala…dar are 11 ani si nustiu la ce scoala sa o anscriu ma puteti ajuta cu ceva..nustiu engleza si nu ma pot descurca casa o anscriu la o scoala

  Răspunde

Un comentariu face cat 1000 de strangeri de mana

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: