Suna ieftin in Romania cu aceste servicii de telefonie

Multi romani din UK se intreaba care este cea mai ieftina metoda pentru ceea ce se cheama cheap calls (adica sa suni ieftin in tara). Info Romani in UK a facut un studiu si iata ce a aflat.

Cum pot suna ieftin din Romania in Anglia?

Exista mai multe metode de a suna ieftin din UK in Romania si fiecare are avantajul sau.

Suna folosind Skype

Poti suna gratuit in Romania (si in orice tara aproape) daca si tu si cel pe care vrei sa-l suni are un computer si o conexiune la internet. Iti mai trebuie o pereche de casti si un microfon pentru a folosi serviciul Skype care este gratuit. Evident dezavantajul este ca esti legat de un calculator si de o conexiune la Internet.

Suna folosind un serviciu VoIP (voice over IP).

Acesta este un serviciu care iti da posibilitatea sa suni ieftin si e relativ simplu. Apelul se face in doua etape: prima oara suni la un numar local care te conecteaza automat prin Internet cu telefonul persoanei pe care vrei sa o suni. Cartelele de convorbiri ieftine cu Romania folosesc aceasta metoda. Dezavantajele metodei sunt acelea ca trebuie sa tii minte numarul la care suni precum si o calitate mai scazuta a legaturii telefonice. Un serviciu de acesta pe care eu personal il folosesc de cativa ani este 18185.co.uk. Pentru acest serviciu iti trebuie un credit card sau debit card de pe care ti se retine valoarea convorbirilor telefonice. Avantajul este ca nimeni nu poate suna folosind contul tau pentru ca accesul se face numai de pe telefoanele pe care le-ai inregistrat cu ei.

Suna folosind un “bundle” de la operatorul mobil.

Aceasta varianta este cea mai simpla: folosesti telefonul mobil si suni direct numarul din Romania la un pret redus. De obicei operatorii de telefonie mobila din Anglia iti poate oferi un numar de minute interantionale la un pret redus daca le cumperi in afara planului tau lunar. Unii operatori iti ofera aceasta facilitate daca abonamentul lunar este peste o anumita suma (O2 spre exemplu).

Cu toate acestea trebuie sa-ti iei niste masuri de precautie pentru ca altfel te vei trezi platind zeci sau chiar sute de lire pe convorbiri de cateva minute.

Evita hidden charges.

Daca vrei sa vorbesti ieftin cu Romania trebuie sa ai in vedere ca nu toti operatorii de telefonie fixa sau mobila si nu toate cartelele pentru Romania iti ofera aceleasi avantaje. Unele cartele te taxeaza extra daca suni de pe fix sau daca suni de pe telefonul mobil. Alte cartele taxeaza la fel indiferent daca folosesti un telefon fix sau mobil dar pot sa taxeze diferit daca convorbirea depaseste un anumit numar de minute. Cel mai bine este sa citesti instructiunile de pe spatele cartelei telefonice

In UK este indicat sa citesti tot timpul eticheta si instructiunile de folosire

Verifica din cand in cand cele mai bune oferte.

Piata de telecom evolueaza si la fel si serviciile oferite pentru a suna ieftin in Romania. Daca azi suni ieftin cu operatorul X maine s-ar putea ca Y sa-ti ofere un deal mai bun asa ca verifica ce-ti ofera piata annual.

Daca aveti si alte informatii despre cum sa suni ieftin in Romnania va invidam sa faceti share cu noi.

16 Comments

 1. Buna,
  eu sun cu lebara in Romaina direct de pe mobil, calitate- pret excelent. Am locuit 14 ani in Madrid si foloseam aceiasi companie, acum ofetra si contracte de trei luni.
  Daca sunteti interesat sa trimiteti bani acasa va puteti scoate doua carduri mastercard si se pot trimite bani acasa foarte repede si comod, preturi foarte bune (primele trei luni gratis).
  Cred ca websitul este: http://www.lebara-money.co.uk

  • Pentru apeluri super ieftine acasa folositi aplicatia FOO Call iar pentru trimiteri de bani acasa folositi cu incredere Transferwise care va taxeaza cateva lire pentru cateva sute de lire trimise! Succes

 2. SAL.TUTUROR RIMANILOR INTERESATI DE CONVORBIRI IEFTINE.VA spun sincer ca am incercat f.m.retele de tel.mobila din U.K sa vb.catre Romania si cea mai buna retea la ora-actuala este –NOW MOBILE — 0,01/min. -CATRE TELEFONIA FIXA IN ROMANIA —— si 0,09/min –catre telefonia mobila din Romania.este f.convenabil.Daca gasisti careva o alta retea de tel.mobila mai buna va rog sa-mi dati si mie un mail;dan26rlp@yahoo.com.va multumesc

 3. eu folosesc serviciul clickphone.ro de cativa ani. au preturi bune si am numarul de romania cu mine si cand plec in afara tarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.