Yellow Card

Info Romani in UK - Precizare articol expirat

Spre deosebire de Blue Card, Yellow Card-ul este documentul care atesta ca esti self-employed sau mai pe intelesul tuturor: liber profesionist. Daca Blue Card-ul iti da dreptul sa te angajezi oriunde la orice angajator in Marea Britanie, Yellow Registration Certificate (cum sunt oficial numite) iti atesta calitatea de liber intreprinzator adica de lucrator pe cont propriu.

Freedom of movement for allCa un exemplu de posesor de yellow card ar fi cineva care presteaza servicii de reparatii calculatoare. Respectivul nu este angajat ci presteaza servicii pe cont propriu si taie chitante (invoices).

Spre deosebire de Yellow Card pentru studenti, cardul galben pentru lucratorii self-employed nu iti da dreptul de a aplica dupa 12 luni pentru Blue Card.

Mai multe despre Yellow Registration Certificates se pot afla si din brosura ediatat de Home Office si intitulata GUIDANCE FOR NATIONALS OF BULGARIA AND ROMANIA ON OBTAINING PERMISSION TO WORK IN THE UNITED  KINGDOM

 

[themedy_alertbox icon=”exclamation-circle” colour=”red” font_awesome_att=”” custom_colour=””]ATENTIUNE: INCEPAND CU ANUL 2014 CETATENII ROMANI AU DREPT DE MUNCA IN UK FARA YELLOW CARD SAU BLUE CARD.[/themedy_alertbox]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.